Elektrisch Varen

Wilt u elektrische varen of zoekt u een elektrische sloep?

Bij Navalia Boten zijn we heel enthousiast over elektrisch varen en elektrische sloepen. Daarom bieden wij naast sloepen met verbrandingsmotoren, ook elektrische sloepen of hybride sloepen aan. Wij zien veel kansen en ontwikkelingen in elektrisch varen. Dit is niet alleen goed voor het milieu en stiller, een elektrische sloep van Navalia biedt een geweldige vaarervaring met veel comfort en luxe.

 


Wilt u heerlijk blijven varen in de steden?elektrisch varen

Wij verwachten dat hybride of elektrisch varen in meer steden en vaargebieden een uitkomst gaat worden. In Amsterdam is de aankondiging al gedaan voor emissievrij varen, Binnen een aantal jaar mag er niet meer gevaren worden met een verbrandingsmotor. Daarnaast wordt dit ook in andere (natuur)gebieden verplicht. De opmars van elektrische varen zal zich net zoals bij elektrische auto’s alleen maar verder ontwikkelen. Daarom bieden wij voor elke sloep of tender de mogelijkheid voor of elektrisch varen.

Met een elektrische sloep of tender investeert u in de toekomst. Het milieuaspect en de toekomst hoeft niet de hoofdreden te zijn om voor een elektrische sloep of tender te kiezen.

De voordelen van een elektrisch varen zijn:

 • Het is stil qua geluid.
 • Er zijn geen trillingen.
 • Benzinelucht is verledentijd.
 • Geen vervuiling en uitstoot – ZERO emissie!
 • Weinig of geen onderhoud.
 • Lange levensduur.

 

Elektrisch varen

Tijdens elektrisch varen heeft u een soepele en rustige vaarervaring in een schone omgeving waar u een normaal gesprek kan voeren met elkaar. Geen herrie van een motor, geen dieselgeur en uitlaatgassen. Een ander voordeel is dat we op verschillende plaatsen lagere kosten voor havengeld zien. Met een luxe elektrische sloep van Navalia is het maximaal genieten. Ook omdat onze aluminium sloepen onderhoudsarm zijn en het risico van grote schade veel lager liggen.

Nog een bijkomend voordeel is dat u ook minder kosten heeft aan het onderhoud van de motor. Elektrische motoren zijn namelijk compact en hebben weinig bewegende onderdelen, daardoor is er weinig slijtage. De motoren hebben genoeg snelheid, wetende dat de snelheid in de binnenstad en veel gebieden in Nederland beperkt is.

De accu

De accu’s van de elektrische motoren die wij in onze sloepen gebruiken kunnen lang mee. We bieden hier verschillende keuzes in qua prijs en accuduur. De accuduur verschilt, maar het is mogelijk om een hele dag te varen (6 – 8 uur), hoe hard u vaart heeft wel invloed op de duur. Het opladen aan de stroom is gereed binnen 10 uur, sommige accu’s kunt u meenemen om thuis op te laden. De accu’s worden steeds lichter, mobieler en krachtiger. Hierdoor kunt u langer genieten. Heeft u vragen hierover neem contact met ons op.

Waar staat Navalia boten voor?

Wij maken aluminium boten van moderne en duurzame materialen en gebruiken hoogwaardig aluminium. Hierdoor is roesten en verven van uw sloep voorgoed verleden tijd. Daarnaast zijn al onze sloepen zelflozend waardoor u zelf niet meer hoeft te hozen. Navalia sloepen bieden plezier, ontspanning en genot. Maximaal vaarplezier en minimaal onderhoud.

luxe sloep

Comfortabele luxe en sportieve sloepen en tenders.

 • Nadruk op kwaliteit en afwerking.
 • We bieden volop keuze op het gebied van interieur en exterieur.
 • Ook op het gebied van elektrisch en hybride sloepen ruime keus!
 • First class, custom made onderhoudsarme sloepen
 • Aluminium materiaal staat centraal
 • Kortom, luxe, gebruiksgemak en ontspanning

Wilt u een luxe sloep kopen en elektrisch varen? Koop dan een aluminium sloep of tender van Navalia boten. Zo geniet u in stijl van de rust, ervaring en gemakken die een Navalia sloep te bieden heeft.

Contact


  Meer informatie over onze sloepen?

  Wilt u meer weten over deze reddingssloep of ons aanbod in aluminium sloepen, tenders, classic tenders en werkboten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via ons contactformulier. Wij geven graag meer informatie of maken een afspraak met u voor een bezoek aan onze werf.