Navalia Aluminium Boot

Zoekt u een aluminium boot? Wij bouwen first-class aluminium boten en sloepen die geheel naar uw wens is samen te stellen. Onze aluminium boten worden door vak experts met jarenlange ervaring gemaakt, hierdoor hebben al onze sloepen en tenders een hoog kwaliteit- en afwerkingsniveau.

Voordelen van een Aluminium boot van Navalia

Een aluminium boot van Navalia Boten kent vele voordelen:

 • Onderhoudsarm, weinig of geen onderhoud nodig!
 • Sterk, veel minder kwetsbaar
 • Relatief goedkoop
 • Geen roestvorming
 • Zelflozend
 • Dubbelwandig
 • Makkelijk schoon te maken
 • Zuiniger in brandstofverbruik
 • Licht, een aluminium boot is in verhouding niet zwaar qua gewicht
 • Duurzaam

Daarnaast is het onderwaterschip van onze Navalia aluminium boot zo ontworpen dat deze nog beter door het water klieft. Hierdoor kunnen ze sneller varen en heeft de boot betere vaareigenschappen. Daarbij scheelt dit ook weer in brandstof, u heeft immers minder weerstand!

Doorgaans bouwen wij drie verschillende type aluminium boten;

 • sloepen
 • tenders
 • kajuitsloepen

Alle drie zijn werkboten (net zoals eigenlijk de meeste boten) en werden ingezet voor verschillende redenen. De moderne sloepen en tenders worden vaak met nieuwe technieken gemaakt zoals aluminium of polyester. Hieronder leggen we de verschillende uit.

Sloepaluminium boot

Vroeger werden sloepen vaak als een bijboot gebruikt op grotere schepen en een sloep is dus een klein type schip of boot. Maar werd ook als uitvoeringen als vissloep of onafhankelijk zeevaartuig gemaakt. Een sloep is van origine open en is vaak te herkennen aan de overnaadse rompvorm. Vroeger hadden sloepen vaak rondom de bovenzijde (dolboord) een dik touw (tros). Hierdoor is de sloep makkelijker aan boord te tillen en ook kunnen drenkelingen zich er aan vast klampen. Bij moderne sloepen is dit meestal een rubberen rand.

Dan zijn er ook nog de reddingssloepen, dit is een verzamelnaam voor bijboten die op schepen worden meegevoerd om opvarenden te kunnen redden bij een ramp met het schip. Vaak zijn reddingssloepen voorzien van een eigen motor en bevatten vaak alle noodzakelijke dingen om hun inzittenden geruime tijd in leven te houden.

Tegenwoordig worden veel van deze werkboten voor de pleziervaart gebouwd en ontworpen. Een sloep heeft een tros om het dolboord, die meestal dan dienst doet als stootwil.

Al onze aluminium sloepen zijn van hoge kwaliteit en hebben een zeer hoog afwerkingsniveau. Daarbij krijgt u bij ons standaard veel luxe, zoals een inboard motor, zijn onze sloepen zelflozend, is teakhout verwerkt en nog veel meer.
Beijk hier voor onze aluminium sloepen

 

TenderTender sloep

Wij hebben ook aluminium tenders. Een tender sloep is een boot die vroeger vaak ingezet werd om bijvoorbeeld post en passagiers van en naar een zeeschip te brengen. Vaak lagen deze schepen voor anker voor de kust of een haven. Tegenwoordig worden vaak, een aantal speciaal voor dat doel, zwaarder gemotoriseerde reddingssloepen gebruikt. Een tender is dus een snelle sloep dankzij de zwaardere motor waar ze vaak mee uitgevoerd zijn.

Wij hebben verschillende tender sloepen, bekijk hier onze tender modellen

 

Cabin sloep

Een cabin sloep is een kajuitsloep, zo heeft u een overdekte plek op uw sloep. Zo kunt u na een dag heerlijk varen, op een prachtige plek aan leggen en blijven genieten. Het ruimtegebruik aan boord is zeer efficiënt dankzij de weldoordachte indeling. Het vooronder van de kajuitsloep kunnen wij betimmeren en bekleden, geheel naar uw wensen. Tevens is er als optie om hier een toilet in te maken en een slaapruimte met luxe led verlichting.  de ruimte wordt zo efficiënt mogelijk gebruikt. Zo schuilt er onder het wegneembare zonnedek voorop een ruime rondzit. Onder de rondzit achter vindt u onverwacht veel bergruimte. De kajuit is ook af te sluiten zodat u geen last heeft van ongenode gasten.

Om nog langer te kunnen genieten hebben wij diverse modellen kajuitsloepen en cabin tenders.

Wilt u meer weten over een aluminium boot van ons? Neem contact met ons op.

Meer informatie over onze sloepen?

Wilt u meer weten over deze reddingssloep of ons aanbod in aluminium sloepen, tenders, classic tenders en werkboten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op via ons contactformulier. Wij geven graag meer informatie of maken een afspraak met u voor een bezoek aan onze werf. Wilt u weten wat het verschil is tussen een sloep en tender? Lees hier meer.

Neem contact met ons op!